به گزارش راهبرد معاصر استاندار کرمانشاه گفت: بازگشت زائران از مرز رسمی خسروی به کشور شبانهروزی است و زائران هر ساعتی که خود را به منذریه در عراق برسانند می توانند از طریق مرز خسروی وارد کشور شوند.
«بهمن امیری مقدم» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در قصرشیرین، افزود: تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار نفر از مرز خسروی عازم عراق شدهاند و ۲۵ هزار نفر نیز از طریق این گذرگاه بین المللی به کشور بازگشتهاند.
وی اظهار داشت: اقدامات انجام شده، هماهنگی و همکاری بین عوامل مختلف، شرایط خوبی حاکم کرده و تا اربعین هر قدر ورودی و خروجی زائر داشته باشیم هیچ مشکلی نداریم اما از امروز در نقطه صفر مرزی ورود زائران به سمت کشورمان زیاد است.
استاندار کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه مرز رسمی خسروی یک مرز روان است، ادامه داد: در بحث خروج زائران ما محدودیت های ساعتی داریم و خروج زوار از ساعت ۵ صبح تا ۶ بعد از ظهر انجام می شود و زواری که وارد قصرشیرین و خسروی می شوند از امنیت کامل حضور دارند و در پایانه نیز احترام خاصی برای زائران برخورداریم و مواکب نیز به اندازه کافی دایر است و خدمات رسانی به آن ها انجام می شود.
امیری مقدم ادامه داد: در چند روز قبل ازدحام شدید زائران را داشتیم که از خیل مشتاقان امام حسین(ع) در مرز خسروی خوشحال بودیم و خدمتگزاری به این زوار برای مسوولان و مردم استان کرمانشاه یک توفیق خاصی است.
او گفت: اکنون در مرز رسمی خسروی برای زائران چه این طرف و چه آن سوی مرز مشکلی نداریم و مسیر زائران را تا پایانه کوتاه کردیم و همه کنار زائران بودیم و در صحبتی که با زوار داشتیم از خدمات ارائه شده در پایانه مرز خسروی راضی بودند.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در ادامه گفت: روز گذشته بیش از ۴۲ هزار نفر از مرز خسروی خروج پیدا کردند و اکنون ورود و خروج ما از مرز خسروی هماهنگ شده و تقریبا مساوی است ولی از فردا ورودیهای ما به استان کرمانشاه بییشتر می شود که در این رابطه پیش بینی هایی داشتیم و قرارگاه ها و همچنین در بحث حمل و نقل پای کار هستند و در مرز منذریه نیز امکانات رفاهی و تغذیه، آب و میان وعده تامین شده است.
امیریمقدم گفت: اتوبوس نیز به تعداد کافی در مرز برای انتقال زائران از پایانه خسروی تا سه راهی نصرآباد در قصرشیرین مستقر شده و در بحث انتقال زائران نیز توسط اتوبوس ها به استان های مقصد نیز مشکلی نداریم.
استاندار کرمانشاه همچنین در جلسه قرارگاه اربعین مرزبانی با حضور سردار «حسین اشتری» در نقطه صفر مرزی گفت: مرز رسمی خسروی از مرزهای باسابقه و قدیمی است و تلاش ما این بود که زائران همگی به سلامت و با امنیت کامل از مرز خسروی تردد کنند.
امیریمقدم افزود: از ابتدای شروع تردد زائران اربعین حسینی از مرز خسروی هماهنگی خوبی بین دستگاه های اجرایی، عوامل انتظامی، مرزبانی و پلیس، راهور و پلیس راه بوده و تمامی عوامل با خدمتگزاری جهادی و عشق به امام حسین (ع) پای کار بودند.
وی با قدردانی از فرماندهان مرزبانی و انتظامی و تمامی عوامل انتظامی و مرزبانی اضافه کرد: تمام نیروها از ورودی های ما به استان تا نقطه صفر همه تلاش شبانه روزی دارند و همه مشتاقانه کمک کردند.
استاندار کرمانشاه گفت: آمادگی کامل را برای بازگشت زائران داریم.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است./ایرنا